Napravio veliku grešku
8

Szczęsny otkrio istinu: Wenger me otjerao jer sam prekršio njegovo glavno pravilo

K. H.
Wojciech Szczęsny (Foto: EPA-EFE)
Wojciech Szczęsny (Foto: EPA-EFE)
Golman Juventusa Wojciech Szczęsny otkrio je razlog zbog kojeg je napustio Arsenal rekavši da je nakon jedne utakmice prekršio jedno od glavnih pravila Arsenea Wengera - zabrana pušenja u svlačionici.

Bilo je to nakon utakmice protiv Southamptona 1. januara 2015. godine kada je ovaj golman napravio dvije velike greške, a Arsenal izgubio rezultatom 2:0.

Szczęsny je rekao da je Wenger znao za njegov porok, a da je jedino branio da se to radi u svlačionici.

"Wenger je znao da pušim cigarete, a od nas je samo tražio da nikada ne pušimo u svlačionici i bio sam dobro upoznat s tim. Međutim, nakon jedne utakmice koja je bila napeta i teška otišao sam na kraj svlačionice, bio sam siguran da me niko neće vidjeti i zapalio sam cigaretu", prisjetio se Szczesny pa nastavio:

"Neko me vidio, a to sigurno nije bio Wenger. Kada sam ga vidio poslije nekoliko dana, pitao me da li je to istina i ja sam rekao da jeste, nakon čega sam kažnjen i izgubio mjesto prvog golmana. Rekao mi je da ću biti van tima neko vrijeme, podnio sam sve veoma profesionalno", istakao je trenutno prvi golman Juventusa.

Nakon toga, on je rekao da je David Ospina bio u sjajnoj formi i da je time ostao na poziciji prvog golmana, a da je on jednostavno morao otići na posudbu, nakon čega se više nije vraćao u Arsenal. Danas kaže da je to jedini klub za koji istinski navija te da nikada u karijeri nije imao osjećaj pripadnosti kao u periodu dok je branio u Arsenalu.