Navijačka groznica
10

Svi bodrili Vatrene: Zabilježili smo atmosferu u Mostaru i Novom Travniku

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Nekoliko stotina navijača reprezentacije Hrvatske organizirano gledaju finale Svjetskog prvenstva na Aveniji kod zgrade Projektant u Mostaru.

Javno gledanje utakmice organizirali su Gradski odbor HDZ-a BiH i mostarska HVIDR-a, a raspoloženje među gledateljima varira s promjenama rezultata utakmice u Moskvi.

Najviše Mostaraca utakmicu posmatra u baštama kafića i svojim domovima.

Više stotina navijača okupilo se dnaas u centru Novog Travnika gdje su u lokalnim objektima pratili finale i srčano navijali za reprezentaciju Hrvatske.

Okupljanje u Novom Travniku je počelo već u 13 sati kada je na stadionu uslikana fotografija s velikim brojem navijača, a potom je centar Novog Travnika postao crveno-bijeli.

Uz zastave Hrvatske, kojima su osim putničkih vozila okitili i kamione koji su bili namijenjeni za prijevoz navijača u Novi Travnik, više stotina navijača je bodrilo izabranike Zlatka Dalića.

Gol Hrvatske donio je mnogo uzbuđenja te je proslavljen uz bakljadu i druga pirotehnička sredstva, a nesretni autogol i gol Francuske iz penala, navijače je ostavio samo s nadom da će Hrvatska izjednačiti i u konačnici slaviti.