Izazvala pravi haos
31

Supruga zvijezde Chelseaja javno se izvinila zbog objave koja je potresla nogometnu javnost

D. P.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Belle Silva, supruga zvijezde Chelseaja Thiaga Silve, objavila je javno izvinjenje nakon što je objavom na Twitteru podigla veliku prašinu u engleskoj nogometnoj javnosti.
Nakon što je Chelsea izgubio od Wolverhamptona (2:4) u subotu, Belle je objavila status kojim je uzdrmala javnost. Supruga brazilskog stopera pozvala je na otkaz treneru Mauriciju Pochettinu javnom objavom, a to je izazvalo ogorčenje kod navijača.

"Vrijeme je za smjenu. Budete li još čekali, bit će prekasno", napisala je Belle i izazvala ogorčenje navijača koji smatraju da se supruge nogometaša nikako ne bi smjele miješati u takva pitanja.

Odmah je klub reagovao i obavljen je sastanak trenera Mauricija Pochettina s nogometašem Thiagom Silvom oko objave njegove supruge. Danas je stiglo i zvanično izvinjenje.

"Žao mi je što je moj lični ispad strastvene navijačice Chelseaja izazvao toliki utjecaj. Strastvena sam za ekipu, uzbuđuju me pobjede i tužna sam zbog poraza. Svi želimo isto, ekipu koja pobjeđuje. Naprijed, Chelsea", objasnila je danas Belle.

Menadžer Chelseaja Mauricio Pochettino otkrio je da je obavio razgovor sa Silvom, ali nije želio otkriti o čemu je bilo riječi.

"Privatne stvari držimo unutra. Važna je stvar da je došao i želio razgovarati sa mnom. Obavili smo razgovor i to ostaje u privatnosti", poručio je argentinski stručnjak.

Ipak, Pochettinovo mjesto na klupi Chelseaja je vrlo ugroženo, a u posljednje vrijeme spominje se i mogući povratak Josea Mourinha na klupu Plavaca sa Stamford Bridgea.