Šokirana cijenom
44

Supruga Thiaga Silve otkrila koliko su platili večeru u luksuznom restoranu slaveći pobjedu

N. M.
Foto: Instagram/Montaža
Foto: Instagram/Montaža
Nogometaši Chelseaja u subotu su upisali ubjedljivu pobjedu u utakmici FA Cupa protiv Prestona na Stamford Bridgeu, a rezultat je bio 4:0.

Strijelac trećeg gola na utakmici bio je iskusni brazilski štoper Thiago Silva, koji je poslije utakmice sa suprugom slavio pobjedu u luksuznom londonskom restoranu Novikov.

Bila je to prva pobjeda Plavaca u 2024. godini, a Silva se sa suprugom odlučio počastiti specijalitetima u ovom restoranu.

Isabelle da Silva je na svom Instagram profilu objavila fotografiju računa koji im je restoran ispostavio nakon večere, a on je iznosio nevjerovatnih 900 funti, što je nešto više od 1.000 eura.

Isabelle objavila fotografiju računa (Foto: Instagram)
Isabelle objavila fotografiju računa (Foto: Instagram)

"Jednostavna porodična večera", napisala je Isabelle uz fotografiju ne skrivajući da je šokirana cijenom.

Inače, najskuplja stavka na računu bila je batak kraljevskog raka vrijedan 105 eura, dok je pekinška patka koštala 95 eura, a "gunkan" sushi 80 eura. Tu je i nekoliko koktela od kojih svaki košta 35 eura...

Ovaj restoran je i poznat po praksi da zahtijeva potrošnju od minimalno 50 funti po gostu, a čini se da je u njemu i nemoguće potrošiti manje.

Britanski mediji pišu da ovakva Silvina večera čak i ne spada u red skupljih kada su u pitanju nogometaši, pošto je svojevremeno Micah Richards tvrdio da je u jednom izlasku u Las Vegasu za noć potrošio 130.000 eura.