Nogomet
19

Supruga "izdala" Mourinha: Pogba sigurno dolazi u United?

Piše: O. T.
Matilde Mourinho, supruga trenera Manchester Uniteda Josea Mourinha, objavila je na svom Twitter profilu fotografiju slavnog trenera prije njegovog odlaska na pripreme u Kinu, a jedan detalj sa fotografije izazvao je velike polemike. Na tabli pored Mourinha, iako je fotografija mutna, izgleda stoji ime Paula Pogbe.

United je jučer otputovao u Kinu gdje je Mourinho poveo 25 igrača, a na listi nisu igrači, izuzev engleskih reprezentativaca, koji su nastupili na minulom Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Dakle, u Kinu nije otputovao Zlatan Ibrahimović, kao ni Anthony Martial, Morgan Schneiderlin, Bastian Schweinsteiger, Marouane Fellaini i Matteo Darmian.

Prije odlaska Mourinhova supruga Matilde fotografisala je trenera Uniteda, a na fotografiji je uhvaćena polovina taktičke table na kojoj su ispisana imena igrača na koje Mourinho računa u ovoj sezoni. Ime koje plijeni najveću pažnju je ime Paula Pogbe, 23-godišnjeg veznjaka Juventusa, za kojeg se pretpostavlja da će preći na Old Trafford gdje je boravio do ljeta 2012. godine. Pogba će vjerovatno postati najkuplji transfer u historiji fudbala ako zaista pređe u United.

Sky Sports: Real Madrid odustao od Pogbe jer je United finansijski jači

Foto: The Sun
Foto: The Sun

Na Mourinhovoj tabli ispisana su sljedeća imena:

Prvi golman: De Gea (Romero kao zamjena) Lijevi štoper: Smalling (Blind kao zamjena) Lijevi bek: Shaw (Rojo kao zamjena) Zadnji vezni: Carrick (ne vidi se ime zamjene) Lijevi vezni: Pogba (Fellaini kao zamjena) Lijevo krilo: Martial (Depay kao zamjena) Ofanzivni vezni: Mata (Rooney kao zamjena) Napad: Ibrahimović (Rashford kao zamjena)

Mourinho je i ranije imao naviku imati tablu sa imenima prve postave i njihovih zamjena.

Jedne prilike kada je davao intervju za CNN, razgovarajući o igračima Real Madrida, kluba koji je trenirao za vrijeme davanja intervjua, Mourinho je stajao pred tablom sa ispisanim imenima raspoređenim u formaciji 4-2-3-1.

Manchester United će na pripremama u Kini igrati protiv Borussije Dortmund u petak, a onda protiv Manchester Cityja u ponedjeljak. Bit će to novi sudar Mourinha i Pepa Guardiole.