Strijelac pogotka protiv Hiberniansa
0

Suljić: Gol sam posvetio srebreničkim žrtvama

Piše: Dalibor Bošnjak
Asmir Suljić je bio jedan od strijelaca u sinoćnjoj prvoj utakmici 1. pretkola Evropske lige, u kojoj je Sarajevo savladalo Hibernians s Malte rezultatom 5:2. Izrazio je zadovoljstvo rezultatom i najavio prolaz svoje ekipe u 2. pretkolo, gdje će se susresti sa Levskim iz Sofije.
Asmir Suljić u duelu s igračem Hiberninansa (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Asmir Suljić u duelu s igračem Hiberninansa (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sarajevo je rano došlo u vodstvo, ali su gosti s Malte uspjeli preokrenuti rezultat i izazvati strah u srcima igrača i navijača Bordo ekipe. No, bolja igra u drugom poluvremenu je osigurala visoku pobjedu rezultatom 5:2. Suljić je svjestan propusta, ali je i optimističan za revanš, a samim tim i uvjeren u prolaz u 2. pretkolo Evropske lige.

"Sve u svemu, na kraju možemo biti zadovoljni rezultatom. Shvatili smo ih ozbiljno i tako smo i otvorili utakmicu, međutim, oni imaju kvalitetnih pojedinaca i to su pokazali. Iznenadili su nas sa dva gola i preokrenuli rezultat, ali nas je Torlak pogotkom vratio u igru. Krenuli smo silovito od prve minute drugog poluvremena i to se na kraju isplatilo", izjavio je Suljić za portal Klix.ba.

Ekipa Sarajeva je dobrim dijelom utakmice izgledala poprilično neuigrano, a Suljić smatra kako je to sasvim normalno, jer je u tim stiglo nekoliko novih igrača.

"Sigurno da je na našu igru utjecala činjenica da imamo nekoliko novih igrača u timu. Još uvijek smo u fazi priprema kada se ekipa uigrava. Uprkos tome, mislim da smo nadigrali Hibernians u svim segmentima i očekujem da pobjedimo i na Malti", dodao je Suljić.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Mladi nogometaš Sarajeva je nakon postignutog gola energično dotrčao do sjeverne tribine, gdje je stajao transparent "Never forget Srebrenica", koji su navijači FK Sarajevo postavili kako bi odali počast žrtvama genocida počinjenog u proteklom ratu u ovom bh. gradu.

"Svoj gol sam posvetio srebreničkim žrtvama, da se ne zaboravi...", jasan je bio Suljić.