Nogomet
2

Suarez i Neymar pogađali za Barcinu treću uzastopnu pobjedu u Primeri

Piše: O. T.
Barcelona ima isto bodova kao i Real Madrid (Foto: EPA)
Barcelona ima isto bodova kao i Real Madrid (Foto: EPA)
U 10. kolu Primere Barcelona je u gostima sa 2:0 savladala Getafe i bodovno se izjednačila sa prvoplasiranim Real Madridom.

Barcelona je već u 40. sekundi mogla do pogotka kada se u prilici našao Munir, ali je odbrambeni igrač Getafea spasio svoj tim.

Šansu za gol imao je i Getafe u 11. minuti kada je Šćepović nakon centaršuta Sarabije bio u prilici, a njegov udarac je otišao pored gola.

Barcelona je sve više napadala i najaktivniji u tome bili su Neymar i Suarez, ali i odlični Sergi Roberto. Upravo je Sergi Roberto u 36. minuti fantastično asistirao Suarezu koji je postigao 300. gol u karijeri.

U drugom poluvremenu Barcelona je nastavila dominirati terenom. Do izražaja je dolazio Neymar koji je svojim driblinzima i pasovima bio nerješiva enigma za domaće igrače. U 58. minuti Brazilac je sjajno pogodio za 2:0, a asistent je ponovo bio Sergi Roberto.

Ovom pobjedom Barcelona se bodovno izjednačila sa prvoplasiranim Real Madridom, ali zbog gol-razlike Galacticosti su na prvom mjestu.

Rezultati 10. kola Primere:

Deportivo - Atletico Madrid 1:1 (Perez Martinez - Tiago) Real Madrid - Las Palmas 3:1 (Isco, Ronaldo, Jesse - Hernan) Valencia - Levante 3:0 (Paco, Feghouli, Bakkali)

Villareal - Sevilla 2:1 (Mario, Bakambu - Llorente) Getafe - Barcelona 0:2 (Suarez, Neymar) Real Sociedad - Celta (22:05 sati)