Već igraju s najboljima
37

Stvara li se u Evropi još jedna nogometna sila: PSG-ovi milijarderi kupili još jedan klub

D. P.
Al-Khelaifi je investirao novac u Bragu (Foto: Twitter)
Al-Khelaifi je investirao novac u Bragu (Foto: Twitter)
Katarski milijarder Nasser Al-Khelaifi i njegov Qatar Sport Investment postali su jedan od vlasnika uglednog portugalskog nogometnog kluba Brage.

Nakon uspješne investicije u Paris Saint Germainu, Al-Khelaifi i njegovi saradnici danas su na listu klubova u koje ulažu novac dodali i portugalsku Bragu koja godinama igra evropski nogomet i nije im potrebno veliko ulaganje kako bi igrali značajniju ulogu u Evropi.

Prema pisanju italijanskog novinara Fabrizia Romana, sve je riješeno i Al-Khelaifi je kupio 22 posto dionica portuglaskog kluba.

"Ne samo PSG. Qatar Sport Investment je stekao manjinski udio u portugalskom klubu Braga. QSI će imati 21,67 posto kluba", navodi Romano.

Vlasnici Brage iz sadašnje administracije presretni su zbog ulaska Al-Khelaifija u klub. Ostaje im dovoljno dionica da sami donose odluke, a podrška katarskih milijardera samo će doprinijeti razvoju kluba.

Predsjednik Brage Antonio Salvador nada se da će novo partnerstvo pomoći ekipi u Primeira ligi te da je to sjajan dan za klub, navijače i grad.

Znajući koliko Katarani ulažu u nogomet, ne bi bilo čudo da Braga za nekoliko godina počne dominirati portugalskim nogometom.

S druge strane, Al-Khelaifi je ponosan što ulaže u uzoran portugalski klub kao što je Braga. Tu su ga dovele velike klupske ambicije i reputacija na terenu i van njega.