Zeničani se žele "osigurati"
4

FOTO / Stotine navijača spavat će pod vedrim nebom da bi kupili karte za utakmicu BiH - Grčka

Klix.ba
Nekoliko stotina navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine prenoćit će ispred poslovnice Centrotransa u Zenici gdje će sutra u 09.00 sati početi prodaja ulaznica za kvalifikacioni meč između Bosne i Hercegovine i Grčke, koji je na rasporedu 22. marta.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Navijači žele biti sigurni da će osigurati svoje mjesto na stadionu Bilino Polje, stoga su se u tom gradu još od 17.00 sati počele formirati kolone ispred prodajnog mjesta. Ne mare što će noć morati provesti ispod vedrog neba, jer je bitno doći do karte.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Prvi koji je stigao ispred vrata Centrotransa u Zenici je naš sagovornik 52-godišnji Mehrudin Beganović iz Zenice, koji se ove godine ne brine da li će kupiti svoju kartu za odlučujuću utakmicu naše reprezentacije.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
"Ovdje sam od 15:00 sati, prvi sam došao i onda su svi polako stizali. Prošle godine sam bio žrtva one nepravde, čekao sam 12 sati, a za samo 15 minuta 'prodate' su sve ulaznice i onda sam morao dati 100 KM za zapadnu tribinu. Ovaj put neće biti tako, sada sam prvi i nadam se da će sve proći regularno", kazao je Beganović.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Red ispred poslovnice Centrotransa u Zenici iz minute u minutu postaje sve veći i veći, a do početka prodaje ulaznica ostalo je više od 12 sati. Pred vjernim navijačima je hladna noć, ali kako kažu, uz dobru ekipu nema zime, pa ni kada se čekaju karte.