Samo reprezentacija
1

Štoper Uniteda odbio komentarisati Ronalda: Neću odgovoriti, molim vas sljedeće pitanje

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Štoper nogometne reprezentacije Švedske i Manchester Uniteda Victor Lindelöf odbio je komentarisati intervju Cristiana Ronalda u kojem je iznio brojne kritike na račun rada ovog kluba.

Intervju u kojem je Ronaldo nedavno kritikovao Manchester United privukao je ogromnu pažnju svjetske javnosti i gotovo svi sportski mediji danima već pišu o onome što je govorio te prenose reakcije koje su uslijedile, a jedno takvo pitanje, odnosno pitanje o toj temi, dobio je i štoper reprezentacije Švedske Victor Lindelöf, no nije želio odgovoriti.

"Ne znam... Neću da odgovorim na to pitanje, molim vas postavite sljedeće", rekao je štoper Uniteda, a nakon što je uslijedilo novo pitanje, opet o Manchester Unitedu i da li je ovaj engleski klub zabranio da se govori o spomenutoj temi, Lindelof je odgovorio:

"To je moja odluka."

Nakon toga, u priču se uključio portparol reprezentacije Švedske koji je rekao da će njihov igrač odgovarati samo na pitanja o nacionalnoj selekciji.

"On ne želi razgovarati o tome. Pomenuli smo to u razgovoru. To je nešto što se odnosi na njegov klub i njegovog poslodavca, a na kraju nema nikakve veze s temom zbog koje smo ovdje. Razgovarat će s vama o reprezentaciji. Morate to da razumijete, dio mog posla je da se pobrinem da drugi mogu obavljati svoj posao bez problema, a ovo je nešto što može otići u drugom pravcu", rekao je PR nogometne reprezentacije Švedske.