Klub šampiona
5

Stoke doveo Jesea Rodrigueza na posudbu i sada ima najviše osvajača Lige prvaka u Premiershipu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Jese Rodriguez je novi igrač Stoke Cityja nakon što je stigao kao posuđeni igrač Paris Saint-Germaina. Njegovim dolaskom Stoke je postao ekipa Premiershipa s najviše igrača s osvojenom titulom Lige prvaka.

Jese je posuđen na jednu sezonu, a dolazi iz PSG-a u koji je stigao iz Real Madrida prošle godine.

U francuskom timu se nije uspio nametnuti pa je već u januaru poslan u Las Palmas na posudbu koja je trajala do kraja prošle sezone.

Ovaj 24-godišnji krilni napadač je osvojio Ligu prvaka s Realom 2014. godine i njegovim dolaskom Stoke postaje tim s najviše osvajača Lige prvaka u Premiershipu, piše Sky Sports.

Pored Rodrigueza, Ligu prvaka su osvajali Darren Fletcher (Manchester United), Bojan Krkić i Ibrahim Afellay (Barcelona) te Xherdan Shaqiri (Bayern Minhen). Svi oni trenutno igraju za Stoke.

U međuvremenu, Stoke je prodao napadača Joselua (27) u Newcastle za pet miliona funti. Trener Stokea Mark Hughes nije želio prodati Joselua sve dok u klub nije stigao Jese.

Prije Jesea, u Stoke su ovog ljeta stigli Bruno Martins Indi (bio i ranije u klubu, ali je sada otkupljen njegov ugovor iz Porta), Eric Maxim Choupo-Moting, Josh Tymon, Darren Flether i Kurt Zouma (posudba).