Opravdali ulogu favorita
5

Starčević i Bašić žale zbog propuštenih šansi nakon pobjede protiv Luksemburga

K. H.
Foto: Nogometni savez BiH
Foto: Nogometni savez BiH
Selektor mlade nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Slobodan Starčević nakon pobjede protiv Luksemburga (1:0) rekao je da vjeruje kako će se propuštene šanse vratiti u nekim narednim mečevima.
Nogometaš Zrinjskog Ivan Bašić pogodio je iz slobodnog udarca i tako doveo BiH u rano vodstvo, a do kraja meča rezultat se nije promijenio i na kraju je naš tim osvojio tri boda.

Ovom pobjedom reprezentacija BiH je skočila na treće mjesto grupe F i sada ima dva boda manje od drugoplasirane Italije. Ipak, mladi bh. nogometaši su odigrali tri utakmice više od Azzurrina i odigrali su najviše duela u ovoj grupi tako da situacija i dalje nije idealna.

Nakon utakmice selektor Slobodan Starčević je izjavio:

"Čestitam momcima na pobjedi. Bili smo u teškoj poziciji jer smo morali opravdati ulogu favorita. Luksemburg je talentovana ekipa. Mi smo stvorili veliki broj šansi, ali nažalost nismo uspjeli većinu da iskoristimo. Nadam se da će nam se to vratiti u narednim utakmicama."

Strijelac jedinog gola Ivan Bašić je takođe prokomentarisao meč i rekao da žali što naš tim nije postigao još pogodaka.

"Bila je ovo intenzivna, pa i teška utakmica za nas. Uspjeli smo u ranoj fazi da postignemo gol, kasnije smo imali još prilika. Žao nam je što nismo postigli još neki gol, sigurno je da smo trebali biti efikasniji. Ipak, najbitnije je da smo pobijedili."