Napadač iz Banje Luke
181

U mladu reprezentaciju BiH pozvan 22-godišnji napadač bez nastupa za Istru ove sezone

D. P.
Đukić je karijeru počeo u Željezničaru iz Banje Luke (Foto: Istranews)
Đukić je karijeru počeo u Željezničaru iz Banje Luke (Foto: Istranews)
Mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine uskoro očekuju utakmice protiv Luksemburga i Italije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a selektor Slobodan Starčević naknadno je pozvao Branka Đukića.

Bit će to prvi poziv u reprezentaciju za ovog 22-godišnjeg napadača za kojeg je prilično teško pronaći podatke na internetu.

Riječ je o napadaču rođenom u Banjoj Luci prije 22 godine, a koji ove sezone nije odigrao niti jedan minut seniorskog nogometa za Istru, kako u Prvoj HNL, tako ni u Kupu Hrvatske.

"Iz naših redova još jedan igrač odlazi igrati za svoju reprezentaciju, a ovog puta poziv iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine stigao je za Branka Đukića. Branko će se pridružiti svojoj U-21 reprezentaciji na dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo (25. i 29. marta)", naveli su iz NK Istra 1961.

Prema podacima na Transfermarktu, cijena ovog napadača je 50.000 eura. Prethodno je bio član drugog tima Dinama, Rudeša, Dubrave i Karlovca. Karijeru je počeo u omladinskim selekcijama Željezničara iz Banje Luke.

Podsjetimo, U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine će u okviru kvalifikacija za Euro 2023. godine 25. marta na Grbavici dočekati selekciju Luksemburga, dok 29. marta u Trstu gostuje mladoj reprezentaciji Italije.