Flickova klupa se "trese"
35

Šta se dešava s reprezentacijom Njemačke: Agonija nastavljena, deklasirani usred Wolfsburga

D. P.
Njemačka niže poraze (Foto: Twitter / Japan FA)
Njemačka niže poraze (Foto: Twitter / Japan FA)
Nogometna reprezentacija Njemačke još jednom je razočarala svoje navijače katastrofalnim porazom od Japana rezultatom 1:4 u Wolfsburgu.

Iako se radi o prijateljskoj utakmici, navijači Njemačke mjesecima su već i više nego zabrinuti, s razlogom. Njemačka u posljednjih pet mečeva nema pobjedu i u tim utakmicama ima četiri poraza, tako da se klupa Hansija Flicka već dugo "trese".

Japanci su već u 11. minuti došli u vodstvo preko Junyjua Itoa, ali je Leroy Sane osam minuta kasnije vratio stvari na početne. No, Ayase Ueda pogađa u 22. minuti za vodstvo Japana na poluvremenu.

Nijemci su pokušali u nastavku da dođu do poravnanja, ali su u završnici samo uspjeli primiti još dva gola za pravi debakl.

Takuma Asano i Ao Tanaka pogađali su za konačnih 1:4 i nastavak agonije nogometne reprezentacije Njemačke kojoj su hitno potrebne promjene.

Podsjetimo, Japan je bio koban za Njemačku i na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je slavio rezultatom 2:1 u grupnoj fazi. I tu su Nijemci rano završili takmičenje.

Nakon utakmice, novinari su pitali Hansija Flicka da li je vrijeme za ostavku, a selektor Njemačke je odlučio kako i dalje osjeća da je pravi čovjek za ovaj posao, ali da ne zna šta se može dogoditi.