FA Cup
0

Spursi bolji od Boltona, Stoke od Manchester Cityja

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Tottenhama savladali su Bolton 4-0 u ponovljenoj utakmici osmine finala FA Cupa. Nakon što je domaćin na Reebok stadionu prije deset dana zadržao Spurse na 1-1, na White Hart Laneu su ostali nemoćni.

Domaćin je poveo u 23. minuti susreta nakon akcije Luke Modrića i Romana Pavljučenka. Ruski napadač bio je taj koji je prvi na utakmici matirao gostujućeg golmana Jussija Jääskeläinena. Sam Boltonov golman postigao je autogol u 35. minuti susreta nakon što je posljednji dirao loptu u akciji u kojoj su sudjelovali Bentley, Huddlestone, Palacios i Defoe.

Nije ovo bila večer Boltonovih nogometaša što je dokazao novi autogol. Ovaj puta u svoju ga je mrežu Andy O'Brien poslao skretanjem lopte Garetha Balea. Tačku na "i" stavio je u 88. minuti jedini strijelac Spursa na ovoj utakmici. Pavljučenko je ovaj puta bio precizan sa sedam metara i prizemnom loptom potvrdio prolazak svoje ekipe, te najavio ogled protiv Fulhama.

Aston Villa je pobjedom 3-1 u susretu u kojem su realizirane tri najstrože kazne izborio ogled protiv Readinga koji je s 3-2 nakon produžetka utakmice savladao West Bromwich Albion.

Stoke City i Manchester City također su igrali produžetak kako bi se saznalo koja će ekipa zaigrati protiv Chelseaja 3. marta. Bit će to Stoke, koji je na najbolji način iskoristio crveni karton Emmanuela Adebayora u 82. minuti utakmice. Tok susreta bio je sljedeći: domaćin je poveo golom Kitsona u 79. minuti, a odmah potom Bellamy je izjednačio na 1-1. S igračem manje Manchester City je u produžetku pao nakon pogodaka Shawcrossa u 95., odnosno Tuncaya u 98. minuti utakmice.

FA Cup, osmina finala:

Tottenham - Bolton 4-0 (Pavljučenko 23, 88, Jääskeläinen 35-ag, O'Brian 48-ag) Stoke City - Manchester City 3-1 (Kitson 79, Shawcross 95, Tuncay 98 / Bellamy 80)

WBA - Reading 2-3 (Koren 6, 48 / Kebe 9, Howard 90, Sigurdsson 95) Aston Villa - Crytal Palace 3-1 (Agbonlahor 42, Carew 81-11m, 89-11m / Ambrose 73-11m)