Show Ronaldinha i Neymara
0

VIDEO / Spektakularna utakmica: Santos - Flamengo 4:5

Totalsport
Ronaldinho
Ronaldinho
Spektakularnu utakmicu odigrali su nogometaši Santosa i Flamenga u sklopu 12. kola brazilske Serie A. Obilježili su je nekad najbolji nogometaš svijeta Ronaldinho i najveći talent brazilskog nogometa 19-godišnji Neymar.

Neymar je zabio dva gola za Santos uključujući i jedan spektakularan za vodstvo njegove ekipe u 26. minuti kada je krenuvši desetak metara od centra nevjerovatnim slalomom izbio pred gol Flamenga i poentirao, ali na kraju su gosti zahvaljujući hat-tricku Ronaldinha došli do preokreta i osvajanja tri boda.

U susretu igranom na Vili Belmiro gledatelji su tako imali priliku vidjeti pregršt atraktivnih poteza i golova, a mogli su ih vidjeti i više da Elano nije promašio penal za Santos koji je htio izvesti "Panenkom".

Uz dva atraktivna gola Neymar je stigao asistirati i makazicama kod drugog gola Borgesa za 2-0 vodstvo Santosa. Kažimo da je Ronaldinho svoj drugi, a četvrti Flamengov gol zabio iz slobodnog udarca lukavo ispod živog zida, dok je odlučujući za 5-4 zabio u 81. minuti nakon brzog kontranapada.

Brazilska Serie A, 12. kolo:

Santos – Flamengo 4-5 (Borges 5, 17, Neymar 26, 51 / Ronaldinho 29, 68, 81, Neves 32, Deivid 44)

Tabela:

  1. Corinthians 28 (-1)
  2. Sao Paulo 25
  3. Flamengo 24
  4. Palmeiras 22 ...
  5. Santos 11 (-3) ...