Corriere della Sera
0

"Speedy Lulić" je u Lazio mogao doći i ranije

Totalsport
Senad Lulić
Senad Lulić
Igrač koji je plaćen tek nešto manje od tri miliona eura postao je velika zvijezda Lazija, piše italijanska Corriere della Sera.

Ispočetka bh. reprezentativac Senad Lulić nije ulijevao previše povjerenja od strane trenera Lazija Edoarda Reje, no ubrzo je postao jedan od glavnih igrača rimskog kluba.

"Iako je 25-godišnji Bosanac tek stigao u Italiju, već igra odlučujuću ulogu u timu", piše Corriere della Sera i nastavlja:

"Iz švicarskog Young Boysa je stigao da popuni lijevu stranu odbrane, no mogao je doći i prošle godine kao zamjena za Kolarova. Doveden je, što se ispostavilo kao pogreška, Garrido. Odlikovan je brzinom, prodornošču, nesebičnošću, te često igra na poziciji krilnog igrača, iako je defanzivac".

"Speedy Lulić" je oduševio navijače Lazija, trenera Reju, a zadovoljni njime su, da se to primijetiti, i pripadnici sedme sile u Italiji. Lulić je svoj debi u redovima nebesko-plavih upisao 9. septembra na gostovanju protiv Milana, a u posljednja je dva susreta postigao dva pogotka, posebno lijep bio je onaj protiv Bologne u prošlom kolu.