Dobitnici nagrada RSG-a
2

Spahić i Džeko ispunili san Adelu i Harisu Rovčaninu

Sarajevo-x.com
RSG radio ispunio je jednu od najvećih želja Sarajlije Adela Rovčanina. On je dobitnik nagradnog putovanja u Pariz, gdje će 11. oktobra gledati naše Zmajeve u meču sa Francuzima. Adel u Pariz putuje s bratom Harisom, a njima će se pridružiti i Dino Mujanović, koji je također osvojio putovanje poslavši redakciji RSG-a najzanimljiviju navijačku fotografiju.

Adel Rovčanin i njegov brat bili su danas gosti u emisiji RSG-a, gdje su pričali o svom životu i svojim željama. S obzirom da su rano ostali bez roditelja, braća brinu jedan od drugome, a Adel je jedan od najboljih učenika u svojoj školi.

Kao i mnogi drugi prijavio se na takmičenje RSG-a, ali je, kako je kazao, bio jako iznenađen kada je saznao da je on dobitnik nagrade.

"Vrisnuo sam od sreće, srce mi je lupalo kao ludo", kazao je Adel.

No, putovanje u Pariz nije bila jedina nagradu koju su za njega i njegovog brata obezbijedili RSG i agencija Sol Azur.

U studio RSG-a su tokom emisije stigli bh. reprezentativci Emir Spahić i Edin Džeko kako bi lično uručili dresove Adelu.

Presretni mladić kazao je kako mu je životni san bio da upozna kapitena Spahića i bh. dijamanta Džeku, te im poželio sreću u predstojećim utakmicama.

Spahić je istakao da mu je drago što u BiH ima ljudi koji su željni sporta i dobrih i fer igara, a ne samo da se, kao prethodnih sedmica, naša zemlja spominje u kontekstu huliganstva.

"Drago mi je da smo obradovali Adela i njegovog brata i nadam se da će dobitnici putovanja u Pariz uživati na utakmici", dodao je Džeko.