Senzacija u četvrtfinalu
91

Šok u Njemačkoj: Freibrug pobijedio Bayern u Minhenu i izbacio ga iz Kupa

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Šokantan rezultat dolazi nam iz Njemačke gdje je ekipa Freiburga pobijedila Bayern rezultatom 2:1 u meču četvrtfinala Kupa Njemačke i izbacila ovaj tim iz najmasovnijeg nogometnog takmičenja u ovoj državi.

Bayern je puno bolje otvorio meč i već u 19. minuti došao u vodstvo od 1:0, a strijelac pogotka za Bavarce bio je Upamecano nakon asistencije Kimmicha.

Slavlje domaćeg tima trajalo je samo osam minuta, a onda Freiburg golom Hoflera dolazi do poravnanja. Igrala se 27. minuta kada su gosti pogodili za 1:1, a to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu Bayern se mučio da slomi otpor večeras izuzetno dobrog Freiburga, a kako je vrijeme odmicalo, tako je i nervoza u domaćem timu postajala sve veća, da bi u samom finišu meča gosti došli do pogotka i prolaska među četiri najbolje ekipe u Kupu Njemačke.

Igrala se 92. minuta kada je Musiala igrao rukom, sudija je pokazao na bijelu tačku, a unatoč velikim protestima domaćih igrača, kojima su pokazana i dva žuta kartona zbog prigovora i naguravanja, to nije omelo Holera da pogodi iz penala i svoj tim odvede u polufinale.

Ovo je svakako veliko iznenađenje za navijače Bayerna, posebno nakon što je klub nedavno smijenio trenera Juliana Nagelsmanna i na njegovo mjesto doveo Thomasa Tuchela, no očigledno da takva promjena nije donijela pozitivan šok, iako je tim na svom terenu pobijedio Borussiju Dortmund i vratio se na prvo mjesto na tabeli.

U prvom meču četvrtfinala koji je odigran danas, Eintracht iz Frankfurta je pobijedio Union Berlin rezultatom 2:0, a oba pogotka postigao je Kolo Muani u 11. i 13. minuti. U četvrtfinalu se još sastaju Nurnberg i Stuttgart te Leipzig i Borussija Dortmund.