Nogomet
675

Slušajući Ronaldov gol probudio se iz kome: Novi susret mladog Davida sa zvijezdom Reala

Klix.ba
Foto: Real Madrid
Foto: Real Madrid
Poljak David Pawlaczyk je u augustu 2013. godine doživio veliku nesreću kada ga je, dok je vozio bicikl, udario automobil. Dječak, koji je tada imao 13 godina, završio je u komi. Nakon konsultacija sa brojnim neurolozima, Davidovi roditelji su odlučili dječaku puštati audio snimke fudbalskih utakmica, jer ideja je bila da sluša ono što mnogo voli kako bi se eventualno probudio.

Roditelji su čekali sve do 19. novembra 2013. godine. Slušali su prijenos uzvratne utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Portugal je gostovao Švedskoj, a iz prvog meča donio je prednost od 1:0.

Igrao se 79. minut, a na semaforu je bilo 2:2. Za Švedsku je dva gola dao Ibrahimović, za Portugal je oba gola postigao Ronaldo koji je bio jedini strijelac i u prvom meču. U toj 79. minuti Ronaldo je istrčao jednu kontru i upisao svoj hat-trick te zapečatio plasman svoje reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

U tom momentu, dok je slušao prijenos utakmice, iz kome probudio se mladi David.

Pet mjeseci kasnije, u aprilu 2014. godine, nakon što je čuo za ovu priču Ronaldo je pozvao Davida u Madrid da ga upozna, a vijest je objavila poljska novina Fakt.

"Kada su nas novine kontaktirale i pozvale u Madrid David je počeo plakati", kazala je tada Davidova majka.

Ronaldo i David su se upoznali u aprilu 2014. godine dok je Real dočekivao Borussiju Dortmund u četvrtfinalu Lige prvaka. To je sezona kada je Ronaldo sa Galacticosima osvojiio čuvenu La Decimu, desetu titulu Lige prvaka.

Prvi susret Davida i Ronalda u aprilu 2014. godine (Foto: AS.com)
Prvi susret Davida i Ronalda u aprilu 2014. godine (Foto: AS.com)

Priča je obišla svijet, a isto se dešava i danas kada Real Madrid gostuje Legiji u Varšavi, jer to je bila prilika da se Ronaldo i David ponovo vide i druže. Ronaldo je danas 15-godišnjem dječaku poklonio potpisani dres te se fotografisao sa njim i njegovim roditeljima.

Susret između Legije i Reala na rasporedu je večeras od 20:45 sati, a Real eventualnom pobjedom ima šansu izboriti plasman u nokaut fazu Lige prvaka.