Žustra rasprava u NSBiH
0

"Slučaj Gavarić" nije riješen, nastavak u četvrtak

Sarajevo-x.com
Danas je u prostorijama NSBiH održana sjednica Apelacione komisije Nogometnog saveza BiH. Iako se očekivalo da će se konačno riješiti "slučaj Gavarić“, nakon uložene žalbe FK Sarajevo na odluku Takmičarske komisije NSBiH, do toga nije došlo.

Naime, nakon što se nekoliko sati žestoko raspravljalo o utakmici Sloboda - Sarajevo došlo se do zaključka da se sjednica nastavi u četvrtak 18. marta. To nam je potvrdio i član komisije Adin Brajić:

"Sve što vam mogu reći jeste da je održan prvi dio sjednice i da je nastavak u četvrtak. Tada ćemo donijeti konačan zaključak oko ove utakmice. Pored ovoga raspravljali smo i o drugim tačkama dnevnog reda“, rekao je Brajić za Sarajevo-x.com.

Kako sada stvari stoje konačna odluka o ovoj utakmici u kojoj je Stefan Gavarić nastupao sa tri žuta kartona moga bi biti donesena nakon odigravanja utakmice 24. marta. Iz bordo tima najavljuju da će istrajati do kraja i da će kompletan slučaj predati na razmatranje u FIFA-u i UEFA-u.

Prema saznanjima našeg portala Apelaciona komisija na ovaj apsurdan potez odlučila se zbog boravka direktora sportsko-pravnog odjela UEFA-e Marcela Benza u našem gradu. Iz izvora bliskih Savezu, plan Apelacione komisije je da sačeka odlazak Benza kako bi mogli potvrditi skandaloznu odluku Takmičarske komisije koja je prekršila pravilnik Saveza.