Nogomet
11

Slovaci oprezni uoči duela s Olimpicom, mogli bi imati podršku 1.500 navijača na Koševu

Piše: D. B.
Olimpic će u 1. pretkolu Evropske lige igrati protiv Spartaka iz Trnave. U slovačkom timu su oprezni, ali u Sarajevo dolaze s mnogo samopouzdanja, a prema svemu sudeći i s navijačima.
Juraj Jarabek i Viktor Blazek
Juraj Jarabek i Viktor Blazek

Generalni menadžer Spartaka Viktor Blažek ne zna mnogo o Olimpicu, ali vjeruje da njegov tim može napraviti uspjeh. Najavio je i dolazak navijača Spartaka u Sarajevo.

"Teško je reći da li je Olimpic težak ili lagan protivnik. Prva utakmica će se igrati na njihovom terenu, a na stadionu bi trebalo biti prisutno blizu 1.500 naših navijača. Ako prođemo Olimpic čeka nas protivnik s Farskih Otoka ili iz Sjeverne Irske. Protivnici nisu loši, ali vjerujem da bismo mi prošli dalje", izjavio je Blažek.

Trener Spartaka Juraj Jarábek je oprezan, a rekao je da smatra kako su šanse obje ekipe podjednake.

"Moramo respektovati protivnika. Prema onom što znamo, neće nam biti lako, ali ćemo se moći nadigravati s njima, tipična su balkanska škola nogometa. Moramo se pripremiti adekvatno i odgovorno te odigrati dobru utakmicu na gostovanju. Mislim da su šanse podjednake, a da će uspješnija biti ona ekipa koja odigra pametnije. Želja nam je da prođemo dalje", kazao je Jarábek.

Utakmica Olimpic - Spartak se igra 2. jula na stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu.