Wwin liga BiH
33

Sloga na krilima fenomenalnog Vidića savladala GOŠK i uključila se u borbu za Evropu

N. K.
Novo slavlje igrača Sloge (FK Sloga Meridian)
Novo slavlje igrača Sloge (FK Sloga Meridian)
Nogometaši Sloge pobijedili su u Gabeli u 20. kolu Wwin lige BiH ekipu GOŠK-a rezultatom 4:2 te su se tako ravnopravno uključili u borbu za izlazak u Evropu.

Sloga je u vodstvo došla već u devetoj minuti nakon greške Bradare na sredini terena. Vidić je izašao sam pred golmana domaće ekipe i rutinski pogodio za 1:0.

GOŠK je u nastavku meča bio poprilično nemoćan, a sedam minuta prije odlaska na odmor doživjeli su novi šok. Ponovo je večeras raspoloženi Vidić bio strijelac za vodstvo Sloge od 2:0.

U posljednjim minutama prvog poluvremena pala su još dva gola. Prvo je GOŠK smanjio nakon što je Batarelo iskoristio lošu reakciju golmana Trake, a onda se Kvesić na drugoj strani sjajno oslobodio čuvara i pogodio suprotni ugao za 3:1 vodstvo Sloge.

U drugom poluvremenu bila je znatno lošija utakmica s mnogo grešaka na obje strane, a dva pogotka pala su u samoj završnici. Prvo je Mihaljević smanjio na 3:2, a onda je fenomenalni Vidić kompletirao hat-trick za konačnih 4:2.

Sloga je na petom mjestu Wwin lige sa samo tri boda manje od trećeplasiranog Veleža, dok je GOŠK na osmoj poziciji. U narednom kolu GOŠK gostuje Borcu, dok će Sloga ugostiti Zrinjski.

Rezultat i strijelci:

GOŠK - Sloga Meridian 2:4 (Batarelo 44', Mihaljević 84' - Vidić 9', 38', 89', Kvesić 45+3')

Tabela: