Povratak pobjedama
40

Sloboda lako savladala TOŠK i učvrstila se na čelu tabele Prve lige FBiH

D. P.
Tuzlaci nastavljaju put ka Premijer ligi (Foto: A. K./Klix.ba)
(Foto: A. K./Klix.ba)
Nogometaši Slobode upisali su lagan i očekivan trijumf protiv TOŠK-a iz Tešnja rezultatom 2:0 i tako se učvrstili na čelu tabele Prve lige Federacije BiH.

Sloboda se protiv TOŠK-a vratila na pobjedničke staze nakon prošlosedmičnog poraza u Gračanici od Bratstva, a do nje je došla zahvaljujući golovima iz prvog poluvremena.

Iskusni Said Husejinović je doveo Tuzlake u vodstvo u 15. minuti, da bi do odlaska na odmor Kenan Delić povisio na 2:0. To je bio rezultat prvog dijela.

Nakon dva gola zaostatka na poluvremenu, Tešanjci u nastavku utakmice nisu imali snage niti dovoljno znanja da se vrate u utakmicu. Sloboda je lako sačuvala prednost i došla do vrijednog trijumfa.

Ovom pobjedom Tuzlaci su pobjegli drugoplasiranoj Stupčanici na četiri boda prednosti, ali ekipa iz Olova tek treba da odigra svoj meč 14. kola Prve lige FBiH. Duel Stupčanica - Goražde zakazan je za sutra.

Tuzlaci će u narednom kolu gostovati Simm Bauu, a TOŠK će bodove za bijeg s diobe posljednje pozicije tražiti kod kuće protiv Jedinstva.

Rezultat i strijelci:

Sloboda - TOŠK 2:0 (Husejinović 15', Delić 43')

Tabela: