Prva liga FBiH
114

Sloboda prosula bodove u Gornjem Rahiću i vratila Stupčanicu u borbu za prvo mjesto

N. M.
Gornji Rahić - Sloboda (Foto: FK Sloboda)
Gornji Rahić - Sloboda (Foto: FK Sloboda)
Tuzlanska Sloboda napravila je kiks u 25. kolu Prve lige Federacije BiH i remizirala na gostovanju kod Gornjeg Rahića rezultatom 2:2, a za pobjedu joj je bio nedovoljan i kontroverzan penal u sudijskoj nadoknadi.

Tako je u finišu sezone entitetskog šampionata oživjela drama u borbi za ulazak u Wwin ligu BiH, pošto sada Sloboda ima samo tri boda više od drugoplasirane Stupčanice.

Povela je danas Sloboda na prepunoj Harf Areni, na kojoj je bilo 1.800 gledalaca, autogolom golmana Bahora već u 5. minuti meča, ali Softić i Mahmud golovima u 26. i 56. minuti kreiraju veliki preokret domaćina!

Bila je Sloboda pred porazom, ali toga ju je spasio Komazec samo pet minuta prije kraja susreta, kada je pogodio za 2:2.

Mogla je potom Sloboda u sudijskoj nadoknadi da iz penala dođe do pobjede, ali golman Bahor je zaustavio šut Komazeca s bijele tačke!

Do kraja se na semaforu zadržao rezultat 2:2 i timovi su podijelili bodove. Sloboda je ostala lider na tabeli sa 58 bodova, no Stupčanica joj je za petama sa 55.

Gornji Rahić se nalazi na devetoj poziciji sa 34 boda.

U narednom kolu Sloboda u velikom derbiju starih rivala dočekuje Čelik, dok će Stupčanica na megdan Rudaru u Kakanj.

Tabela: