Nisu mu produžili ugovor
54

Sportski direktor Intera: Željeli smo zadržati Džeku, jedna stvar je promijenila našu odluku

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Sportski direktor Intera Piero Ausilio je u razgovoru za italijanske medije otkrio da je klub želio zadržati Edina Džeku, no da je situacija oko Romelua Lukakua promijenila njihove planove.

Naime, Belgijanac je sezonu ranije bio na Giuseppe Meazzi kao posuđen igrač, a Inter je sezonu kasnije želio otkupiti njegov ugovor.

Saga oko njegovog potpisa se odužila, no u Interu su bili uvjereni da će i sljedeće sezone predvoditi napad Nerazzurra, a zbog toga su odlučili "žrtvovati" Edina Džeku.

Nisu produžili ugovor s Dijamantom jer su vjerovali da će Lukaku ostati u redovima aktuelnog italijanskog prvaka što im se na kraju obilo o glavu.

"Jedina stvar koju bismo promijenili u vezi sa prethodnim ljetnim prelaznim rokom je da bi zadržali Džeku. Tokom sezone smo shvatili da ne možemo zadržati obojicu jer ne mogu igrati zajedno", rekao je Ausilio i dodao:

"Na početku godine je bilo dobro jer je Lukaku bio povrijeđen, a Džeko je bio izrazito dobar. Da nije postojao problem s Lukakuom i da smo ranije znali da će otići, produžili bismo Džekin ugovor i on bi sada bio sa nama dok bi Thuram stigao kakogod".

Džeko je u međuvremenu otišao u Fenerbahče za kojeg je ove sezone uspio postići 24 pogotka uz devet asistencija u 44 odigrane utakmice za turski tim.

Lukaku je, s druge strane, potpisao za Romu za koju je ove sezone u 46 utakmica postigao 20 pogodaka uz četiri asistencije.