Nogomet
6

Slavko Brekalo: Spremni smo za Gabalu, nadamo se pozitivnom rezultatu

Piše: D. B.
Slavko Brekalo
Slavko Brekalo
Široki Brijeg će sutra u prvoj utakmici 1. pretkola Evropske lige biti gost azerbejdžanske Gabale. U taboru našeg predstavnika vladaju optimizam i želja za dobrim rezultatom za revanš.

"Nakon zaista dugog putovanja smo stigli u Gabalu i odradili posljednji trening, tako da spremno dočekujemo utakmicu. Protivnika smo analizirali i upoznali pomoću informacija koje smo dobili od stručnjaka iz Azerbejdžana, a pogledali smo i snimke njihovih posljednjih utakmica. Poznate su nam njihove dobre, ali i loše strane, pa smo se prema tome i pripremali", izjavio je Brekalo za portal Klix.ba.

Širokobriježani imaju zadatak da se vrate neporaženi iz Azerbejdžana, a onda da na svom terenu u revanšu završe posao u svoju korist.

"Potrebno je da postignemo gol ili više kako bi povećali svoje izglede za plasman u 2. pretkolo. Nadamo se pozitivnom rezultatu, a najvažnije od svega je da ostanemo neporaženi. Osim braće Džidić i Ljubića, svi smo spremni za utakmicu", rekao je stoper Širokog Brijega.

Danas je obavljen žrijeb parova za novu sezonu Premijer lige BiH, a u klubu s Pecare su zadovoljni.

"Sretni smo što novu sezonu otvaramo na našoj Pecari s Radnikom. Kao i svake godine, borit ćemo se za oba trofeja. Meni je lično veoma drago što sam ponovo u Širokom Brijegu i dat ću sve od sebe kako bih pomogao klubu da ostvari visoke ciljeve", završio je Brekalo.

Utakmica Gabala - Široki Brijeg se igra sutra s početkom u 17 sati.