SP 2010
0

Slaven Bilić objavio popis igrača za Andoru

FENA
Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić objavio je popis za kvalifikacijsku utakmicu za SP 2010. protiv Andore u gostima 1. aprila, a prvi put u reprezentaciju je pozvan igrač Hajduka Drage Gabrića, koji je poziv zaslužio odličnim igrama u HNL-u.

Na popisu je 25 igrača koji će se desetak dana pripremati u Rovinju, a među njima je i Josip Šimunić, iako kao i Robert Kovač, zbog kartona nema pravo nastupa protiv Andore. Među reprezentativcima su se ponovno našli Dino Drpić i Ivan Klasnić, pozvan je i ozlijeđeni Eduardo da Silva, a jedino nedostaje Mladen Petrić, koji je u nedjelju u dvoboju HSV - Energie zadobio rupturu mišića i neće ga biti na terenima minimalno tri sedmice.

"Andora će biti naša prva kvalifikacijska utakmica nakon pet mjeseci, čeka nas neugodno gostovanje zbog napornog putovanja i lošeg terena, no nas zanima samo i jedino pobjeda u tom dvoboju. Nastojat ću stoga osigurati maksimalnu koncentraciju i ozbiljnost kod svojih igrača", kazao je Bilić, koji je objasnio i Šimunićevo pozivanje, iako on nema pravo nastupa.

"Šimunić se javio i insistirao da bude među reprezentativcima i jasno da smo mu udovoljili, ponajprije jer se dogovorio sa klubom. Roberta Kovača nismo zvali jer nije praksa pozivati igrače koji su suspendirani. Drago Gabrić je jedino novo ime, ali on svojim konstantno dobrim igrama apsolutno zaslužuje poziv. Petrića nema, Eduardo je ipak lakše ozlijeđen, a Klasnić je za razliku od veljače i utakmice u Bukureštu sada potpuno zdrav i postiže zgoditke. Pozvao sam i Kneževića, iako je on ozlijeđen veći dio sezone, no ipak nisam mogao zanemariti činjenicu da se vraća na terene, te da ćemo u Andori igrati bez dvojice kartoniranih stopera", izjavio je Bilić, koji ustvrdio da su pripreme dugačke jer se nije uspjelo osigurati pripremni susret sa dostojnim protivnikom u subotu, 28. marta.

Popis kandidata za kvalifikacijsku utakmicu:

Stipe Pletikosa, Vedran Runje, Danijel Subašić, Vedran Ćorluka, Josip Šimunić, Ivica Križanac, Hrvoje Vejić, Darijo Knežević, Dino Drpić, Danijel Pranjić, Hrvoje Čale, Ivan Jurić, Nikola Pokrivač, Ognjen Vukojević, Jerko Leko,Luka Modrić, Niko Kranjčar, Darijo Srna, Ivan Rakitić, Drago Gabrić, Eduardo da Silva, Ivica Olić, Ivan Klasnić, Mario Mandžukić, Nikola Kalinić.