Nogomet
0

Širokobriježani nezadovoljni odlukom Saveza: NS BiH neće uspjeti uništiti Široki Brijeg

Piše: E. B.
Nakon što su se iz NS BiH očitovali o žalbi Širokog Brijega nakon meča sa Zrinjskim, stigao je odgovor i iz kluba s Pecare.

Nakon što su se iz NS BiH očitovali o žalbi Širokog Brijega nakon meča sa Zrinjskim, stigao je odgovor i iz kluba s Pecare.

Širokobriježani su razočarani odnosom krovne kuće bh. fudbala jer se NS BiH nije uopće očitovao povodom zahtjeva kluba da se odži sastanak s predstavnicima NS BiH i predstavnicima klubova iz Premijer lige BiH "kako bi otvoreno raspravili o neodrživoj situaciji u bh. nogometu i donijeli kvalitetne zaključke kojima bi spasili od propasti ovdašnji nogomet".

Širokobriježani u saopćenju kojem su objavili ističu kako su čelnici NS BiH "gurnuli glave u pijesak" i "napravili 'salto mortale' te prokušanom metodom iz nekih olovnih vremena, taktikom 'zamjene teza', za sve kriminalne radnje i režiranu prljavštinu optužili NK Široki Brijeg, podnijevši prijavu uz pokretanje stegovnog postupka protiv NK Široki Brijeg i vodstva kluba, a sve pod krinkom navodne časne zaštite famoznog Kodeksa".

Dalje se navodi kako "ovakvim ponašanjem vodstvo NS BiH, po već viđenom scenariju, bježi od odgovornosti i skreće pozornost na nevažne stvari, namjerno miješajući uzroke i posljedice, glumeći nedodirljive 'svete krave'. Ako sudačka krađa na štetu Širokog Brijega, ne samo u utakmici sa Zrinjskim, nego još u čitavom nizu primjera koje su naveli u prethodnim priopćenjima nije razlog za prozivanje čelnih ljudi sudačke organizacije te predsjednika i potpredsjednika Saveza, koji sve to skupa 'pokrivaju', onda ne znaju šta bi to trebao biti razlog".

Širokobriježani se žale što je Savez suspendovao sudije Peljtu i Čuića, zbog, kako su naveli "propusta koji su učinjeni na štetu obje ekipe".

Širokobriježani se bune zbog "politike pokušaja izjednačavanja krivnje i navodne štete 'u omjeru 2:2', kako bi, valjda, 'vuk bio sit, a i ovce na broju'".

"Gospodo iz NS BiH, dva ključna detalja na utakmici bili su neopravdano dosuđeni kazneni udarac za Zrinjski u 31. minuti, a potom i nedosuđeni kazneni udarac za Široki Brijeg u 51. minuti. I ti detalji su izravno utjecali na rezultat i presudili pobjednika. Sve nakon toga su bajke, ono što spominjete da se dogodilo kasnije, u 64. i 80. minuti, ni izbliza nema takvu težinu kao slučajevi oko kaznenih udaraca, a i o onome kako ste vi vidjeli te situacije dalo bi se itekako raspravljati", poručuju iz Širokog Brijega.

Za kraj, iz Širokog Brijega pozivaju javno da NS BiH "javnosti pokaže isječke i prijeporne detalje sa svih utakmica NK Široki Brijeg pa da se svi uvjere koliko su to puta odluke sudaca išle u korist Širokog Brijega, a koliko protiv. Kao i da prikažete sve takve detalje s utakmica njihovih rivala u borbi za trofeje. Pa da onda javnost procijeni nakon tih dokaza ko zapravo 'proizvoljno opservira i insinuira', a ko je spreman 'pogledati istini u oči' i suočiti se sa svim posljedicama", navodi se u saopćenju Širokobriježana, koji za kraj poručuju da Savez "neće uspjeti, unatoč svim manipulacijama i izvrtanju istine, uništiti NK Široki Brijeg, jer i iznad 'malih bogova' u NS BiH postoje oni kojima je nogomet ipak u prvom planu".