Nogomet
13

Široki i Radnik ovjerili plasman u polufinale Kupa BiH

Piše: O. T.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine ekipa Mladost Doboj-Kakanj je kao domaćin slavila protiv Širokog Brijega (1:0) čime je tim sa Pecare s ukupnih 3:2 prošao u polufinale.

Mladost je prva zaprijetila preko Ramovića u trećoj minuti, ali je njegov šut bio neprecizan. Tri minute kasnije na drugoj strani Karačić griješi prilikom pokušaja da odigra povratnu loptu golmanu Bilobrku, ali igrač domaćeg tima Asanović nije iskoristio ukazanu šansu.

Isti igrač imao je priliku u finišu prvog poluvremena kada je šutirao pravo u Bilobrka.

Gosti su u 60. minuti pokušali doći do vodstva preko Krstanovića koji se nije najbolje snašao u završnici. Domaći tim je uspio zatresti mrežu Širokog u 86. minuti, a strijelac je bio Šišić. Do kraja meča rezultat se nije mijenjao i Široki je prošao u polufinale Kupa BiH.

Široki Brijeg: Bilobrk, Kožul, Krstanović, Ivanković, Landeka, Ćorluka, Kožulj, Ajayi, Karačić, Bralić, Marković. Trener: Slaven Musa

Mladost Doboj-Kakanj: Lalić, Gačan, Šišić, Musić, Hrelja, Rizvanović, Pašagić, Husić, Ramović, Isaković, Asanović. Trener: Ibro Rahimić

U drugom meču u terminu od 15 sati Radnik je na domaćem terenu remizirao protiv Radničkog iz Lukavca, te sa ukupnih 3:1 prošao dalje. Maksimović je u 26. minuti pogodio za tim iz Bijeljine, a konačnih 1:1 postavio je Beganović u 46. minuti.

Radnik: Đurković, I.Jakovljević, Kadrija, Vasić, Zeljković, Hadzic, Krsmanović, Maksimović, Glišić, S.Jakovljević, Mašić.

Radnički: Nikolić, Jogunčić, Konjhodžić, Suljić, Musić, Halilagić, Mujkić, Skulić, Mujagić, Beganović, Terzić