Susret danas u 17 sati
0

Široki Banantsu predao teret favorita

Sarajevo-x.com
Foto: NK-SirokiBrijeg.com
Foto: NK-SirokiBrijeg.com
Ekipa Nogometnog kluba Široki Brijeg danas u 17 sati igra prvu utakmicu prvog pretkola Evropske lige u armenskom glavnom gradu Jerevanu, gdje gostuje timu Banantsa.

Predsjednik bh. kluba Zlatan Mijo Jelić i sekretar Ljubo Soldo prethodno su otputovali u Armeniju i uspjeli pogledati kako Banants igra, te se pohvalili da ih je domaćin lijepo primio.

Barbarić priznaje da su domaćini favoriti u današnjem meču, te da se moralo dosta improvizirati.

"Odigrali smo dvije pripremne utakmice, naspram njihovih 14. Oni su u punom trenažnom procesu i svakako su trenutno favoriti. Dodatno nas je poremetilo to što je iz UEFA-e stigla obavijest da Argentinci te Križanović ipak neće moći nastupiti radi certifikata koji su kasno stigli, što nam dodatno remeti planove", rekao je trener kluba s Pecare Ivica Barbarić.

U Armeniju su iz Širokog otputovali: Bandović, Diogo, Renato, Topić, Barišić, Wagner, Martinović, Ivanković, Šilić, Peraica i Tiago, a uz njih Marić, Bačak, Zurak, Brekalo, Pinjuh M., Hrkać, Ljubić, Glavina i Zovko.

Meč se igra na stadionu Republican koji može primiti 15.000 gledalaca, a glavni sudija je Jan Jilek iz Češke. Uzvratni susret igra se sedam dana kasnije.

Ako Široki prođe dalje, narednu utakmicu će igrati 16. jula protiv austrijskog Šturma.

Osim Širokog Brijega, BiH u Evropskoj ligi (bivši Kup UEFA) ima još dva predstavnika koji takmičenje počinju od drugog pretkola.

Slavija iz Istočnog Sarajeva snage će odmjeriti protiv danskog kluba Aalborg (16. i 23. jula), a Sarajevo čeka pobjednika iz susreta Spartak (Slovačka) - Inter (Azerbejdžan).