Napušta Hoffenheim
0

Šimunić potvrdio prelazak u Dinamo

FENA
Josip Šimunić
Josip Šimunić
Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Šimunić u srijedu je u popodnevnim satima potvrdio kako će karijeru nastaviti u zagrebačkom Dinamu nakon što su se "modri" dogovorili s njegovim dosadašnjim klubom Hoffenheimom.

"Odlučio sam da bi za mene bilo najbolje da igram i potpišem za zagrebački Dinamo iz čisto sportskih razloga zato što Dinamo igra u Ligi prvaka i mislim da je to za mene najbolje", izjavio je danas Šimunić novinarima na Braču gdje se nalazi na pripremama hrvatske reprezentacije uoči nastavka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine i utakmica protiv Malte i Izraela koje će se igrati 2. i 6. septembra ove godine.

On je objasnio kako mu je uvijek bila želja igrati u Hrvatskoj, te da je za njega velika stvar što su ga željela dovesti dva najveća hrvatska kluba, Dinamo i Hajduk.

Proteklih dana čelnici Hajduka su tvrdili da su dogovorili Šimunićev dolazak, dok su čelnici Dinama tvrdili suprotno, da će Šimunić potpisati za njihov klub. Polemiku između čelnika Hajduka i Dinama Šimunić je pokušao smiriti jučerašnjom izjavom kako neće preseliti ni u jedan od ta dva kluba, te da će 99,9 posto ostati u Hoffenhheimu.

"Ja sam rekao da ću 99,9 posto ostati u Hoffenheimu, ali danas se dogodilo da sam opet došao u mogućnost odlaska iz Hoffeneima, nakon što su se dogovorili čelnici klubova", kazao je Šimunić, te se zahvalio predsjedniku Hajduka Hrvoju Malešu rekavši da je pričao s njim te da je Maleš "pokušao sve korektno" da bi ga doveo u Hajduk.

Maleš je izrazio razočarenje Šimunićevim prelaskom u zagrebački Dinamo. "Razočaran sam Šimunićem kao čovjekom koji je dao riječ, dogovorio dolazak u Hajduk, a jučer je izjavio da ne želi biti uzrok podjele Hrvatske na dva dijela da bi potom potpisao za Dinamo", rekao je Maleš.

Po njegovim riječima "ovo tužno stanje u hrvatskom nogometu trajat će dok god nadležne institucije budu dopuštale da u HNL-u sve ima svoju cijenu, kao što je očito ima i Šimunićev obraz”.