Nogomet
7

Serie A: Uvjerljiv trijumf Torina na gostovanju kod Palerma, dva gola Ljajića

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
Palermo je u utakmici 8. kola talijanske Serije A bio domaćin Torinu od kojeg je doživio poraz rezultatom 1:4.

Na večerašnjem meču prvi su zaprijetili gosti preko Benassija u 5. minuti, čiji je udarac odbranio golman Palerma Posavac. Samo minut kasnije je poveo Palermo, a gol glavom je postigao Chochev.

Mreža Palerma se potom zatresla u 23. minuti nakon pogotka Falquea, koji je poništen zbog ofsajda. Ipak, gosti uspijevaju doći do željenog izjednačenja u 25. minuti, Falque je uposlio Ljajića, koji je pogodio rašlje gola Palerma za 1:1.

Opasnu akciju Palerma pravovremenom reakcijom je prekinuo Torinov golman Hart te je tako spriječio da lopta dođe do Haitama Aleesamija.

Preokret u korist Torina svojim drugim golom na utakmici režirao je Ljajić u 40. minuti. Na 3:1 je povisio Benassi u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Rezultat prvog poluvremena je glasio 3:1 za Torino.

Gdje je stao u prvom, Torino je nastavio u drugom poluvremenu. Igrala se 55. minuta kada je Baselli pogodio mrežu Palerma i povisio vodstvo svog tima na 4:1.

Domaći su potom u 64. i 65. minuti imali dvije prilike preko Nestorovskog i Rispolija, ali realizacije nije bilo. Blizu pogotka je ekipa Palerma bila u 73. minuti, Chochev je uputio udarac glavom, no, lopta je pogodila prečku.

Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, ostalo je 4:1 za Torino.

Bh. reprezentativac Mato Jajalo nije dobio priliku da zaigra za Palermo.

Torino je četvrti na tabeli sa 14 bodova, dok osamnaestoplasirani Palermo ima samo šest bodova.

Tabela: