GOŠK je hit
121

Selo od tri hiljade stanovnika ima klub u vrhu Premijer lige BiH: Još uvijek nismo bh. Leicester

S. G.
Foto: NK GOŠK (Foto: I. L./Klix.ba)
Foto: NK GOŠK (Foto: I. L./Klix.ba)
Srušili su Željezničar na Grbavici, račune pomrsili Sarajevu i Veležu, a Zrinjski pošteno namučili. Iza najljepše priče dosadašnjeg dijela sezone u Premijer ligi BiH je ekipa GOŠK-a predvođena trenerom Denisom Ćorićem.

Selo Gabela locirano je na samoj granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine i u neposrednoj je blizini istoimenog graničnog prelaza.

Prema posljenjem popisu stanovništa iz 2013. godine Gabela zvanično broji nepunih tri hiljade stanovnika i dom je Nogometnog kluba GOŠK.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

Ekipa je to sa kojom se ove sezone niko nije previše naigrao i koja je bila tvrd orah za mnoge velikane bosanskohercegovačkog nogometa.

Gabeljani su pobijedili Željezničar na Grbavici s 3:2 u jednom sjajnom meču, a malo im je nedostajalo da savladaju i Sarajevo protiv kojeg su u jednom momenut vodili 2:0, a na kraju je završeno podjelom bodova (2:2).

Izvukli su veliki bod na gostovanju kod Veleža (0:0), a Zrinjski ih je Pod Bijelim brijegom savladao tek poslije preokreta nakon što je gubio. Jučer su s visokih 4:0 razbili Igman koji nije imao šanse na stadionu Perica-Pero Pavlović.

Nakon osam kola, mimo svih očekivanja, ovaj tim drži sjajno i neočekivano peto mjesto na tabeli, a u leđa im gledaju velikani poput Željezničara i Zrinjskog, s tim da Mostarci imaju nekoliko utakmica manje.

Velikog uspjeha GOŠK-a svjestan je kreator igre ovog tima Denis Ćorić.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

"Što se tiče ulaska u sezonu mi smo i više nego zadovoljni. Tek smo ušli u ligu, imamo najmanji budžet od svih i toga smo itekako svjesni. Sve je to nadoknađeno napornim radom i određenom dozom sreće koja je potrebna u ovom poslu. Na Grbavici smo je itekako imali, jer je utakmica vrlo lako mogla otići u drugom smjeru. Međutim, zabili smo sa zvukom sirene i sretni otišli kući. Sa druge strane, u utakmici protiv Sarajeva smo pokazali kvalitetu, ali sreća nam se nije osmjehnula tada", govori trener Ćorić.

Šef struke Gabeljana ipak je ostao čvrsto na zemlji i jasno poručuje šta je osnovni cilj ovog kluba u sezoni.

"Nismo bh. Leicester, to je nemoguće kao što i sami znate. Naš osnovni cilj se zove opstanak u Premijer ligi BiH i tome ćemo težiti. Sve protivnike respektujemo, ali se nikog ne bojimo", poručuje Ćorić kroz smijeh na kraju ovog razgovora.