"Daje najgluplje izjave"
10

Selektor Norveške: FIFA je Wengeru, najpametnijem čovjeku na svijetu, isprala mozak

K. H.
Stale Solbakken (Foto: EPA-EFE)
Stale Solbakken (Foto: EPA-EFE)
Selektor nogometne reprezentacije Norveške Stale Solbakken kritikovao je bivšeg menadžera Arsenala Arsenea Wengera rekavši da su mu čelnici FIFA-e "isprali mozak", iako ga je ranije smatrao najpametnijim čovjekom na svijetu.

Kako je rekao, Wenger je sada jedan od ljudi iz svijeta nogometa koji daje "najgluplje izjave", a sve u kontekstu toga što je govorio za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva u Kataru.

"Naježim se kada vidim da je Wengeru, najpametnijem čovjeku na svijetu, u kojeg su se godinama mnogi ugledali, na neki način ispran mozak. Sada daje najgluplje izjave", rekao je Solbakken za norveški TV2 i nastavio:

"Strašno je to što se događa s ljudima iz nogometnog svijeta, a bojim se da će biti još samo gore."
Wenger je, podsjećamo, prvo kritikovao reprezentacije koje su u Katar došle da se bave političkim pitanjima te da je to ujedno bio i razlog zbog kojih su loše igrali na turniru.

"Kada odete na Mundijal, znate da ne smijete izgubiti prvu utakmicu. Reprezentacije koje imaju uspješna iskustva na ovakvim turnirima, kao Francuska i Engleska, odigrale su dobro u prvim mečevima. Ekipe koje su bile mentalno spremne fokusirati se na takmičenje, a ne na političke demonstracije, igrale su dobro na otvaranju", rekao je Wenger.