Premijer liga BiH
162

Sarajevo se ubjedljivom pobjedom nad GOŠK-om oprostilo od Koševa za 2023. godinu

E. B.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva su pobijedili GOŠK u 17. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ubjedljivim rezultatom 3:0.
GOŠK je prvi zaprijetio na stadionu "Asim Ferhatović Hase" kada je u 7. minuti Šero šutirao s ivice kaznenog prostora, ali je Rogić dobrom odbranom spasio Sarajevo.

Samo nekoliko minuta kasnije trener Sarajeva Rožman se našao u problemu kada je zbog povrede morao zamijeniti Penarandu i u igru poslati Anđušića.

Sarajevo je prvi put zaprijetilo u 19. minuti kada je Hasić lijepo šutirao glavom, ali još ljepšom paradom golman GOŠK-a Bobić je spriječio gol.

Nakon pola sata igre GOŠK je ponovo zaprijetio kada je Čoko šutirao s 20 metara pravo u Rogića, a u 36. minuti Radović je šutirao iskosa sa lijeve strane, no nije donio prednost domaćoj ekipi jer je lopta otišla tik pored stative gola Bobića koji se nije ni pomakao.

U posljednjim sekundima prvog poluvremena GOŠK jeimao zicer za vodstvo kada je Bradara ubacio loptu u peterac, a Šero nije uspio poslati loptu u prazan gol.

Sarajevo je u vodstvo stiglo u 63. minuti. Aničić je šutirao glavom nakon prekida, Bobić je sjajno odbranio, ali lopta se odbija do Anđušića koji je zakucava od prečku za 1:0.

Potom je uslijedio mirniji dio igre, a pobjedu Sarajeva je ovjerio Oliveira u 78. minuti susreta kada je pogodio za 2:0.

Konačnih 3:0 je postavio Čataković nakon sjajnog prodora i šuta s lijeve strane u 84. minuti susreta.

Bila je ovo posljednja utakmica Sarajeva u 2023. godini na Koševu, a jesenji dio sezone će Bordo tim zatvoriti iduće sedmice gostovanjem u Mostaru kod Zrinjskog,dok će GOŠK dočekati Željezničar.

Sarajevo - GOŠK 3:0 (Anđušić 63', Oliveira 78', Čataković 84')

Tabela: