Premijer liga BiH
27

Tok utakmice: Sarajevo - GOŠK 3:0

N. M.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva i GOŠK-a iz Gabele danas na stadionu "Asim Ferhatović - Hase" odigrali svoj meč 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Bordo tim je slavio s ubjedljivih 3:0, a tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice na Koševu! Sarajevo se pobjedom od 3:0 oprostilo od svojih od svojih navijača za 2023. godinu.

90+1' - Hasukić je sada sjajno šutirao volej udarcem, ali Rogić je na visini zadatka i brani to.

90' - Tri minute nadoknade.

89' - Rožman je u finišu dao priliku mladima Ploči i Čeliku, koje je na teren poslao umjesto Mustafića i Aničića.

85' - Čataković je iskosa s lijeve strane izašao gotovo sam pred gol gostiju i matirao je Bobića snažnim udarcem. Bio je malo i sebičan, ali na kraju mu ipak niko neće zamjeriti.

84' - GOOOOOOL! Rezervista Čataković je sada povisio na velikih 3:0! GOŠK potpuno razbijen u finišu susreta!

81' - Kyeremeh i Čataković su zamijenili Hasića i Oliveiru.

78' - GOOOOOL! Oliveira pogađa za 2:0 i stavlja tačku na utakmicu! Izašao je Brazilac sam pred Bobića nakon dodavanja Hasića i rutinski matirao golmana gostiju.

75' - Velika šansa za Sarajevo! Beganović je sjajno prošao po desnoj strani i sam izašao pred Bobića koji zaustavlja njegov šut. Bio je i sebičan bek Sarajeva jer je imao slobodnog Oliveiru u sredini.

75' - Žuti karton za Čoku, ali i za sportskog direktora Sarajeva Senijada Ibričića, koji je prigovarao sucu Kazlagiću.

73' - Oliveira je šutirao iz slobodnjaka sa 18 metara, ali loptu je poslao visoko preko gola.

70' - Šeru i Mihaljevića mijenjaju Hasukić i Mandić. Gosti moraju krenuti po poravnanje u finišu.

64' - Radović je zaradio žuti karton, a u ovim trenucima traje i bakljada Hordi zla. No, dim će se brzo razići zbog jakog vjetra pa to neće ometati igru.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

63' - GOOOOOL! Povelo je Sarajevo golom Anđušića! Aničić je šutirao glavom nakon prekida, Bobić je sjajno odbranio, ali lopta se odbija na nogu Anđušiću koji je zakucava pod prečku! 1:0.

62' - Ušli smo u posljednjih pola sata utakmice, a Sarajevo se i dalje pati i ne pronalazi put do mreže gostiju.

58' - Sada je i Radenović zaradio žuti karton kod gostiju, a potom je Gogić zamijenio Rajovića.

53' - Slab nogomet na startu drugog dijela, nema nikakvih uzbuđenja. Bordo tim je pod sve većim pritiskom kako vrijeme prolazi.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Koševu.

45' - Završeno je prvo poluvrijeme. U posljednjoj sekundi je GOŠK propustio veliku šansu. Bradara je sjajno prošao i centrirao, a na drugoj stativi Šero nije uspio skrenuti loptu u nebranjenu mrežu!

Zanimljiv je omjer prekršaja u prvom poluvremenu. Sarajevu su dosuđena dva, a GOŠK-u 12 faulova. Gosti su zaradili i četiri žuta kartona.

45' - Dvije minute sudijske nadoknade.

43' - Nema nikakvih uzbuđenja u finišu poluvremena na Koševu.

39' - Novi žuti karton za goste. Zaradio ga je Rajović zbog starta nad Beganovićem.

36' - Šansa za Sarajevo! Radović je gađao dalji ugao gola iskosa s lijeve strane, a lopta ide malo pored stative!

35' - Imao je GOŠK nekoliko izglednih situacija nakon kontranapada u posljednjim minutama, ali loše se snalaze gosti u samoj završnici.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

30' - Čoko je šutirao s 20 metara pravo u Rogića koji hvata loptu iz drugog pokušaja.

27' - Pritisak Sarajeva u ovim trenucima. Čoko je izblokirao jedan šut Hasića sa 12-13 metara.

23' - Sada je i Šuta "požutio". Kazlagić se razmahao kartonima jer je ovo već treći koji je pokazao u prvoj polovini poluvremena.

23' - GOŠK se očigledno nije došao braniti na Koševo i zasad gledamo potpuno otvorenu utakmicu.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

19' - Velika šansa za Sarajevo! Hasić je lijepo šutirao glavom, ali još ljepšom paradom to zaustavlja golman GOŠK-a Bobić.

16' - Sada je žuti karton zaradio i Obšivač, štoper gostiju iz Gabele.

14' - Kazlagić je prvi žuti karton na utakmici pokazao veznjaku GOŠK-a Skorupu.

10' - Hasić je sada dobro šutirao nakon što se lopta odbila do njega, ali poslao je ipak loptu pored gola.

9' - Penaranda se povrijedio i napustio igru, a na terenu ga je zamijenio Anđušić.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

7' - Velika šansa za GOŠK! Šero se našao u prilici i šutirao, ali Rogić dobrom odbranom spašava Sarajevo!

5' - Bez uzbuđenja u uvodnim minutama. Vidjeli smo tek jednu loše odigranu kombinaciju igrača Sarajeva nakon slobodnjaka.

1' - Počela je posljednja utakmica na Koševu ove godine, a s centra su prvi krenuli nogometaši Sarajeva.

15:55 - Glavni sudija utakmice je Mirza Kazlagić iz Cazina, kojem će pomagati Sreten Udovičić (Prijedor) i Ivo Maglica (Livno), a četvrti arbitar je Ermin Sivac (Zenica).

15:50 - Prvi ovosezonski duel Sarajeva i GOŠK-a završio je rezultatom 2:2 u Gabeli. Tada je GOŠK imao prednost od 2:0, ali se Sarajevo vratilo na krilima Ajdina Hasića, koji je s dva gola donio bod Bordo timu.

U posljednjih pet zvaničnih susreta ovih rivala vidjeli smo dvije pobjede Sarajeva, dva remija i jedan trijumf GOŠK-a.

15:45 - Na klupi Sarajeva su Muhamed Šahinović, Elvir Duraković, Muharem Trako, Hamza Čataković, Haris Ališah, Francis Kyeremeh, Vinko SOldo, Enedin Mulalić, Nemanja Anđušić, Nidal Čelik, Harun Pločo.

Na klupi GOŠK-a sjede Lovro Maslač, David Tabak, Esmir Hasukić, Mateo Ramljak, Josip Miličević, Filip Pobi, Leo Janković, Haris Balavac, Staniša Mandić i Faruk Gogić.

15:40 - Sarajevu ovaj meč dolazi nakon prošlosedmičnog poraza od Veleža u Vrapčićima (1:0) te je pod imperativom pobjede kako bi održalo priključak za vodećim Borcem.

Bordo tim je četvrtoplasirani s 30 bodova, 12 manje od Banjalučana, dok se GOŠK bori za opstanak i trenutno je deveti sa 17 bodova. Gabeljani u posljednjih pet susreta imaju pobjedu, dva remija i dva poraza.

Tabela:

15:35 - Trener Sarajeva Simon Rožman odlučio je za ovaj meč napraviti promjenu među stativama, pošto će golman Bordo tima biti Lovre Rogić umjesto Muhameda Šahinovića.

Sarajevo meč počinje u sastavu: Lovre Rogić, Slaviša Radović, Marin Aničić, Miomir Đuričković, Amar Beganović, Edin Julardžija, Muhamed Buljubašić, Mirza Mustafić, Adalberto Maestre Penaranda, Ajdin Hasić, Renan Oliveira.

S druge strane, Toni Karačić je odabrao sljedećih 11 nogometaša za startnu postavu gostiju iz Gabele: Adnan Bobić, Gabrijel Čoko, Vasilije Radenović, Jure Obšivač, Riad Šuta, Aldin Čajić, Tino Bradara, Dino Skorup, Andrija Rajović, Nihad Šero, Filip Mihaljević.

15:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i GOŠK-a. Susret se igra na Koševu s početkom u 16:00 sati.