Žrijeb četvrtfinala Kupa BiH
0

Sarajevo protiv Širokog, Željezničar sa Braniteljom

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
U prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBiH) danas je održano žrijebanje parova utakmica četvrtfinala Kupa BiH za ovu sezonu, na kojem je odlučeno da će se sastati Sarajevo - Široki Brijeg, Zrinjski - Čelik, Željezničar - Branitelj i Olimpic - Sloboda.

FK Sarajevo i Široki Brijeg će u sedam dana odigrati čak tri utakmice, nakon što je voljom žrijeba odlučeno da se sastanu i u Kupu BiH. Podsjećamo da je susret ova dva tima na rasporedu u 13. kolu Premijer lige BiH.

Zanimljivo će biti i u susretu Zrinjskog i Čelika, starih rivala, koji će svoje snage odmjeriti i u četvrtfinalu najmasovnijeg nogometnog takmičenja u BiH.

Željezničar je imao najviše sreće u žrijebu, koji je odlučio da se sastanu protiv niželigaša i najvećeg iznenađenja ovosezonskog takmičenja, ekipe Branitelja iz Mostara.

Olimpic i Sloboda su posljednji par četvrtfinala Kupa BiH.

S obzirom da su sva tri sarajevska kluba u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH domaćini, nakon kraćih konsultacija predstavnika sva tri premijerligaša iz glavnog grada sa članovim Takmičarske komisije NS BiH, dogovoren je izmijenjen raspored utakmica.

Zaključeno je da će Željezničar protiv Branitelja igratu u standardnom terminu 3. novembra u 13.30 sati, dok će u noćnom terminu istog dana (od 17 sati), Sarajevo ugostiti Široki Brijeg na Koševu.

FK Olimpic je pristao da svoju prvu utakmicu u četvrtak (4. novembra), sa početkom u 13.30 sati.