Nogomet
116

Sarajevo pred revanš protiv Lecha: Bordo armija vjeruje u čudo u Poznanu

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Čuda su u fudbalu oduvijek moguća i dešavaju se. FK Sarajevo nakon poraza od Lecha u prvoj utakmici na Koševu (2:0) večeras u Poznanu igra drugu utakmicu s nadom da će nadoknaditi rezultat iz glavnog grada BiH.

Istinski sportisti vjeruju u bolje i vedrije dane, svjetliju budućnost, pa i u čuda, nikada se ne predajući. Predati se na večerašnjoj utakmici u Poznanu neće ni fudbaleri bh. šampiona Sarajeva. Lech pred večerašnji revanš ima ugodnih 2:0, ali u Sarajevu zbog toga nisu klonuli duhom. Cilj je senzacija i prolazak u naredno pretkolo. A budu li pravi, igrači Dženana Uščuplića to mogu.

Podsjetimo, Sarajevo je u prošloj sezoni igrajući Evropsku ligu u dva navrata bilo u sličnoj poziciji, ali su u oba navrata iznenadili i prošli dalje. U sretan rasplet večeras vjeruje i armija bordo navijača. Sarajevo će sa jedne od tribina imati podršku svojih pristalica. Veći motiv fudbalerima Bordo kluba nije ni potreban.

“Ne predajemo se iako smo svjesni da su šanse minimalne. Nemamo razlog da se unaprijed predajemo. U prošloj sezoni na domaćem terenu nismo pobjeđivali, pa smo sve nadoknađivali na gostovanjima. Kod igrača je osjetna želja i svi s nestrpljenjem iščekuju utakmicu“, izjavio je Uščuplić.

Pobjeda nad Lechom s tri gola razlike Sarajevu bi garantovala dvomeč protiv Basela. Ni trijumf rezultatom 2:0 ne bi bio loš, iako ne bi do kraja garantovao prolazak u naredni krug.