Nogomet
17

Santos: Pišemo novo poglavlje naše historije, imamo kvalitet za pobjedu protiv Velsa

Klix.ba
Fernando Santos (Foto: EPA)
Fernando Santos (Foto: EPA)
U prvom polufinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj večeras će snage odmjeriti reprezentacije Portugala i Velsa. Tim povodom se medijima obratio portugalski selektor Fernando Santos, koji je istakao da respektuje protivnika, ali da vjeruje u pobjedu svog tima.

"Sami smo odgovorni za pisanje svoje historije. Historija i tradicija su važni za ljude i zemlje, a to nam pomaže ovdje u Francuskoj. Ipak, mi sada pišemo novo poglavlje. Ovo je ogroman korak prema našem cilju, bit će teško, ali imamo kvalitet za pobjedu", izjavio je Santos.

Mnogi uoči ovog duela pričaju uglavnom o direktnom okršaju zvijezda Real Madrida, Portugalcu Cristianu Ronaldu i Velšaninu Garethu Baleu.

"Ovo nije dvoboj Cristiana Ronalda i Garetha Balea. Sve četiri reprezentacije u polufinalu, kao i svaki igrač, imaju isti cilj. Vels je odlična ekipa, tehnički nadarena. Mnogo sam naučio od Jimmyja Hagana (engleskog menadžera koji je svojevremeno bio sa Santosom u Benfici), engleska škola nogometa mi je veoma važna, a Velšani su dobri u tome", rekao je selektor Portugala.

Pohvalio je reprezentaciju Velsa i selektora Chrisa Colemana.

"Vels igra sjajno na Euru, prošao je grupu i pobijedio Belgiju, najbolji tim u Evropi. Divim se selektoru Chrisu Colemanu, razgovarali smo nekoliko puta kad je bio u Grčkoj. Shvatam zašto on tvrdi da smo mi favoriti, ali svojim igračima to ne govori", završio je Santos.

Utakmica Portugal - Vels počinje u 21:00 sati.