Nogomet
0

Samuel Eto'o: Volim Mourinha, ali sam ga nekada mrzio

Klix.ba
Samuel Eto'o
Samuel Eto'o
Napadač Chelseaja Samuel Eto'o otkrio je kako je njegov odnos sa menadžerom Chelseaja Joseom Mourinhom počeo obostranom mržnjom.

Ovaj 32-godišnji napadač kaže da je Portugalac bio ključni faktor da on dođe u Chelsea nakon što je sa Mourinhom osvojio Ligu prvaka 2010. godine u Interu. Međutim, naveo je da odnosi među njima dvojicom nisu uvijek bili tako dobri.

"Odnos koji imam sa Joseom je nešto stvarno zanimljivo. Na početku je bio zasnovan na mržnji, ali je postepeno prerastao u ljubav", rekao je Eto'o, prenosi BBC. Eto'o je potpisao jednogodišnji ugovor sa Chelseajem, nakon što je došao iz ruskog Anžija kao slobodan igrač.

Sada ističe kako se raduje novoj saradnji sa Mourinhom iako su njih dvojica svojevremeno rekli loše stvari jedan o drugome, zbog čega danas obojica žale. "Ipak, danas ga volim zato što problemima pristupa na pravi način, kao muškarac. To je osobina koju cijenim, tako da ću uvijek rado prihvatiti priliku da sarađujemo. On je za mene više od trenera i čovjek koji će mi uvijek reći istinu", rekao je Eto'o.