Nogomet
5

Sam Allardyce napustio klupu reprezentacije Engleske samo 67 dana nakon imenovanja

Klix.ba
Sam Allardyce (Foto: EPA)
Sam Allardyce (Foto: EPA)
Sam Allardyce je napustio selektorsku klupu reprezentacije Engleske nakon samo 67 dana provedenih na toj funkciji.

Allardyce i Fudbalski savez Engleske sporazumno su raskinuli ugovor 61-godišnjeg trenera nakon što je Daily Telegraph objavio tajni snimak na kojem je Allardyce govorio o "mutnim" radnjama.

Allardyce se susreo sa tajnom osobom koja se predstavljala kao biznismen i sa njim je diskutovao o izbjegavanju pravila FA-a koji su uvedeni 2008. godine, a koji se tiču "treće strane", odnosno menadžera i agencija koje uzimaju novac od transfera igrača. Pored toga, Allardyce je kritikovao rad Roya Hodgsona, princa Harryja je nazvao "zločastim dečkom" i optužio FA da radi "sve zbog stvaranja novca".

"Ponašanje Sama Allardycea ne pristaje selektoru Engleske. On priznaje da je napravio značajnu grešku i izvinio se. Međutim, zbog ozbiljnosti situacije, Fudbalski savez Engleske i Allardyce sporazumno su raskinuli ugovor", saopćio je Fudbalski savez Engleske.

Na klupi Engleske Allardyce je vodio samo jedan meč i to onaj u 1. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo kada je Engleska u gostima sa minimalnih 1:0 savladala Slovačku.