Ne krije simpatije
3

Salihamidžić u Bayern želi dovesti Nagelsmanna ukoliko Flick postane selektor Njemačke

H. H.
Julian Nagelsmann i Hansi Flick (Foto: Twitter)
Julian Nagelsmann i Hansi Flick (Foto: Twitter)
U minhenskom Bayernu pomno prate razvoj događaja oko izbora selektora reprezentacije Njemačke. Nakon odluke Joachima Löwa da se povuče nakon Evropskog prvenstva u prvi plan je došao Hansi Flick, trenutni trener minhenskog tima, ali i Bayernu imaju jasan uslov.

Njemački nogometni savez (DFB) jasno je stavio do znanja da se neće obratiti nijednom treneru koji je angažovan u nekom klubu, ali status Flicka u Bayernu nije posve definisan.

Kako piše Bild, takva situacija je zbog odnosa Flicka i Hasana Salihamidžića, sportskog direktora kluba. Između njih dvojice odavno postoji određena napetost jer bi Flick želio više da se pita za transfere igrača, dok legendarni bh. nogometaš insistira na tome da je isključivo on zadužen za taj dio posla.

Zbog toga, navodno, Flick bi razmislio o prihvatanju uloge selektora u reprezentaciji, gdje bi bio glavna osoba zadužena za sva sportska pitanja.

U isto vrijeme, Salihamidžić je veliki poštovalac djela Juliana Nagelsmanna, trenutnog trenera Leipziga (ugovor do 2023. godine), koji Bayern smatra ozbiljnom opcijom za sljedeći korak u karijeri.

Prema Bildu, Bayern bi mogao osloboditi Flicka ako im se ukaže mogućnost za dolazak Nagelsmanna, iako će posljednju riječ imatu izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge, koji je podržava aktuelnog trenera.