Dilema oko napadača
59

Salihamidžić kontra drugih čelnika Bayerna, januar će pokazati čija je "zadnja" u klubu

K. H.
Oliver Kahn, Julian Nagelsmann i Hasan Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Oliver Kahn, Julian Nagelsmann i Hasan Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Sportski direktor Bayern Hasan Salihamidžić izjavio je da njegov klub sigurno neće dovesti napadača u zimskom prijelaznom roku, što je drugačiji stav od onog koji imaju Ulrich "Uli" Hoeness i Oliver Kahn.

Hoeness je ranije istakao kako Bayern u januarskom prijelaznom roku mora pronaći igrača koji će nadomjestiti odlazak Roberta Lewandowskog u Barcelonu, što je transfer koji se izuzetno osjeti u igri Bayerna, dok je Kahn najavio da će tokom zimskog prijelaznog roka ovaj klub dovesti pojačanje u napad.

Ipak, Salihamidžić je nešto drugačijeg mišljenja i pohvalio je mladog Mathysa Tela.

"Imamo mladog Mathysa Tela. On je naš napadač i trenutno nam ne treba niko drugi", rekao je Salihamidžić, koji je tako rekao šta planira uraditi u januarskom prijelaznom roku, odnosno šta neće uraditi u kontekstu dovođenja novog napadača.

Tel ima samo 17 godina, ali ove sezone nije u prvom planu trenera Bayerna i igrao je na samo devet mečeva, u kojima je postigao dva pogotka.

Mediji u Njemačkoj, prenoseći informaciju o različitim stavovima čelnika Bayerna, kažu da bi januarski prijelazni rok mogao pokazati "čija je zadnja" u klubu.