Održana su dva sastanka
29

Salihamidžić i Kahn nakon dva turbulentna dana primorani na hitru reakciju

D. P.
Čeka se velika odluka rukovodstva Bayerna (Foto: EPA-EFE)
Čeka se velika odluka rukovodstva Bayerna (Foto: EPA-EFE)
Rukovodstvo minhenskog Bayerna već je reagovalo nakon što su u medije dospjele informacije o tučnjavi u svlačionici dvojice klupskih ofanzivaca, Sadija Manea i Leroya Sanea.

U utakmici protiv Manchester Cityja (poraz Bayerna 3:0) u 83. minuti došlo je do svađe na terenu Manea i Sanea, a za sve je "kriv" loš pas njemačkog reprezentativca. Stvari su izmakle kontroli pa je inače mirni Mane fizički nasrnuo na Sanea i prema navodima Bilda, udario ga po ustima.

Nakon što se vijest pojavila u medijima, rukovodstvo Bayerna koje su predstavljali naš Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn prvo su održali sastanak na kojem su razmatrali konsekvence. Sastanak je održan jučer.

Prva reakcija donijela je jutrošnji poziv Maneu i Saneu u trening-centar. Dvojica nogometaša pozvana su na sastanak na kojem su bili Kahn i Salihamidžić, gdje su već donijeli odluku o budućnosti dvojca.

Kako prenosi Bild, odluka će biti saopćena u toku dana i Mane bi trebao snositi posljedice.

Salihamidžić i Kahn kontaktirali su i menadžera Sadija Manea, što bi moglo značiti da mu je saopćena ona najteža odluka, a to je i potencijalni raskid saradnje.