Rekao da saigrač krijumčari drogu
2

Šajivi Guerrero kolegi iz reprezentacije priredio hapšenje

Totalsport
Paolo Guerrero (Foto: AFP)
Paolo Guerrero (Foto: AFP)
Na preglednoj traci, pred ukrcavanje na let za Limu na aerodromu u kostarikanskom San Joseu, peruanski reprezentativac Paolo Guerrero smrtno ozbiljnim izrazom lica upozorio je carinskog službenika da čovjek iza njega krijumčari drogu.

Čovjek iza njega bio je njegov saigrač, odbrambeni nogometaš peruanske reprezentacije John "Tyson" Galliquio, koji se nemalo šokirao kad je prisutni policijski službenik Guerrerovu psinu shvatio ozbiljno lišivši ga slobode. Odbrambeni igrač je proslijeđen na detaljan pregled i informativni razgovor koji je trajao nekoliko sati. Ispitivali su ga uposlenici istražnog odjela koji se bavi narkoticima.

"Želio sam se našaliti s Tysonom i s osiguranjem. Nažalost, Kostarikanci su me shvatili ozbiljno", rekao je 28-godišnji napadač, nekad u Bayernu i HSV-u, a trenutno u brazilskom Corinthiansu.

"Naučio sam svoju lekciju, i to jako dobro", izjavio je nesretni Galliquio nakon što je napokon, oko ponoći drugog dana, doputovao u Limu.

Dok ga nije bilo, osvetili su ga njegovi saigrači: pobjegli su svi u autobusu koji je prevozio reprezentaciju od aerodroma do hotela. Guerrero se morao snalaziti taksijem.

U prijateljskoj utakmici igranoj u srijedu Peruanci su kod Kostarikanaca slavili minimalnu, 1-0 pobjedu.