Nogomet
1.9k

Safet Sušić definitivno odlazi!

Piše: J. H.
Safet Sušić (Foto: EPA)
Safet Sušić (Foto: EPA)
Selektor nogometne reprezentacije Safet Sušić definitivno će napustiti klupu Zmajeva, potvrđeno je portalu Klix.ba iz više izvora u Nogometnom savezu BiH.

Nakon četiri veoma uspješne godine u ulozi selektora, Pape sa klupe bh. selekcije odlazi na stražnja vrata i kao žrtva vlastitog uspjeha nakon što je po prvi put u historiji odveo najbolje bh. nogometaše a jedno veliko takmičenje. U njegovom slučaju ono najveće, na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Nakon Argentine i sjajne igre Zmajeva, protiv Nigerije smo vidjeli sasvim suprotnu sliku i poraz koji je značio i kraj nadanja za prolaskom u osminu finala što je Sušić itekako potencirao prije odlaska na SP.

Sa sutrašnjom utakmicom, 44. u njegovoj selektorskoj karijeri, Sušićeva četverogodišnja era na klupi Zmajeva će i definitivno završiti.

U protekla 43 zvanična susreta, Pape je sa svojim izabranicima upisao 21 pobjedu, 15 poraza i sedam remija.

Najuvjerljiviji trijumf bh. državni tim ostvario je protiv Lihtenštajna, kada je bilo 8:1, dok je Portugal u uzvratnoj utakmici baraža Sušićevim izabranicima nanio poraz od 6:2. Što je, statistički gledano, najuvjerljiviji poraz.