Bez Dijamanta nema golova
88

Sa Džekom na terenu City dao 11 golova, bez njega samo jedan

Klix.ba
Edin Džeko nakon gola protiv Real Madrida (Foto:AFP)
Edin Džeko nakon gola protiv Real Madrida (Foto:AFP)
Manchester City mnogo je efikasnija ekipa kada je Edin Džeko na terenu. City Watch je objavio podatak kako je ekipa Roberta Mancinija dala 11 golova za vrijeme kada je Dijamant igrao, u odnosu na jedan gol za vrijeme kada u timu nije bio bh. reprezentativac.

City je do sada u Premiershipu postigao deset golova u pet utakmica. Od toga je Edin Džeko dao dva gola. Što se tiče Lige prvaka, Džeko se upisao u strijelce na gostovanju Cityja u Madridu, gdje su Građani poraženi sa 3:2.

Ova statistika pokazuje koliko je Dijamant važan za golgetersku formu tima sa Etihada iako utakmice češće počinje sa klupe nego u prvih jedanaest.

U isto vrijeme, Mario Balotelli još uvijek nije postigao gol u četiri ligaške utakmice, koliko je igrao. Međutim, Roberto Mancini ipak više vjeruje italijanskom reprezentativcu nego Edinu Džeki koji je svoje golove u ovoj sezoni postizao u razdoblju od 65. do 85. minute susreta.

Prema statistici zvanične stranice Premiershipa, Dijamant je u dresu Građana do sada postigao 18 golova u 50 utakmica. Poređenja radi, Balotelli je u 44 utakmice postigao 19 golova.