Foto reportaža
0

Sa bh. navijačima šetamo kroz Talin

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Stadion A. Le Coq u estonskom glavnom gradu Talinu večeras će biti preplavljen navijačima odabrane selekcije Bosne i Hercegovine, koji su u ovu baltičku zemlju stigli kako iz skandinavskih zemalja, tako i iz drugih dijelova svijeta. Veliki broj zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu stigao je i iz naše zemlje, a u avionu koji je Vlada FBiH poklonila reprezentaciji za ovo gostovanje našlo se i mnogo poznatih ličnosti.

Željno iščekujući 19 sati po lokalnom (odnosno 18 po našem) vremenu, kada će sudija Nicola Rizzoli iz Italije označiti početak ovog historijskog susreta, navijači su iskoristili priliku da prošetaju Talinom i uvjere se kakva atmosfera vlada u ovom gradu, za koji kažu da se vremenske prilike u njemu mijenjaju iz sata u sat, a danas je barem deset puta padalo pomalo kiše.

Utakmica Estonija - Bosna i Hercegovina igra se u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoafričkoj Republici. Ukoliko reprezentacija koju vodi selektor Ćiro Blažević ostvari pobjedu, imat će zagarantovano drugo mjesto u grupi 5 koje vodi u baraž. Podsjetimo, prethodna utakmica protiv Estonije na Bilinom polju završila je sa sedam golova u mreži gostiju.