Nogomet
2

Rummenigge Kloppu: Kosu možeš transplantovati, stražnjicu malo teže

Totalsport
Karl-Heinz Rummenigge (Foto: AFP)
Karl-Heinz Rummenigge (Foto: AFP)
Nevjerovatno i prilično neukusno prepucavanje između trenera Borussije Dortmund Jürgena Kloppa i izvršnog predsjednika Bayerna Karl-Heinza Rummeniggea puni ovih dana njemačke medije.

Svađa se zahuktala nakon žrijeba polufinala Lige prvaka koji je spojio Bayern i Barcelonu. Trener Bavaraca Jupp Heynckes oštro je odbacio mogućnost da će potražiti savjet svog nasljednika i bivšeg stratega Barcelone Pepa Guardiole. Takva izjava nije mogla proći bez Kloppove provokacije, pa je kontroverzni trener Dortmunđana izjavio:

"Kladim se u svoju stražnjicu da će Matthias Sammer (sportski direktor Bayerna, op. a.) ipak nazvati Guardiolu".

Sammer na to nije reagovao, ali Rummenigge nije izdržao.

"Bojim se da će Kloppova stražnjica na kraju završiti u našem muzeju. Mislim da je stavio preveliki ulog u opkladu. Kosu možeš transplantovati, ali sa stražnjicom je to malo teže".

Ova posljednja rečenica se, inače, odnosi na Kloppovo nedavno priznanje da je lani transplantovao kosu kako bi zaustavio ćelavljenje. Uoči polufinalnih utakmica Lige prvaka, u kojima će njihovi klubovi nastojati izbaciti španske velikane Barcelonu i Real Madrid, Rummenigge i Klopp tako zabavljaju njemačku javnost potpuo besmislenim podbadanjima.